Skrevet av Andreas Ruud, teolog og bibelskolelærer, Bibelskolen Fjellhaug
Siden høsten 2017 har én av linjene på Bibelskolen Fjellhaug skilt seg ut fra alle andre bibelskoletilbud i Norge. Da startet det første kullet på «Bibel, Gaming og Digital kultur». Klassen har lik bibelundervisning som skolens andre linjer, men linjefagene handler ikke om idrett eller musikk – 1/3 av skoleuken for klassens elever består av gaming og spillrelaterte fag.
I høst utgjorde klassen flesteparten av leirledere på NLMs første Gaming-leir i historien. Rundt 30 deltakere mellom 10 og 12 år kom på bibelsamlinger og kveldssamlinger som på en vanlig leir, men nesten alt av aktiviteter ellers skjedde foran skjermene som stod rundt omkring på leirstedet Undeland Misjonsgård. Noen av andaktene på leiren hadde små drypp av illustrasjoner fra gamingverdenen, og i det store og hele var dette både en normal og en annerledes leir. På lunchen før hjemreise søndag kom det spørsmål fra deltakerne om det gikk an å komme på neste års gamingleir.
Dette har nå blitt gjort én gang, og jeg håper virkelig ikke det er den siste. Gaming er, eller kan være, en helt legitim hobby og interesse for barn og unge. Akkurat som i idrett er det utfordringer knyttet til hobbyen sett fra et kristent ståsted (selv om trenings-/kroppspress nok er mer aktuelt blant treningsentusiaster enn blant gamere), men i trygge rammer kan gaming både være samlende, sosialt og sunt.
Når blir det vanlig at det er LAN-party på menighetshus? Funker gamingleirer best for en litt eldre aldersgruppe? Kan gaming være en særlig egnet aktivitet for mindre ungdomsmiljøer? I og med at så lite er utprøvd, er det egentlig bare å la kreativiteten jobbe sammen med sunn fornuft for å sette grensene for hva en vil prøve ut.